Antlara dental whatsapp

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır? Antalya

Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği - Lara, Antalya.

Kanal tedavisi, en yaygın üç diş tedavisinden biridir. Bu tedavisinin detaylarına indikçe, dişleriniz hakkında daha fazla bilgi edinecek ve diş sağlığınız için ne yapmanız gerektiğini de keşfedeceksiniz. Bu makalede kanal tedavisi sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar, tedavi sırasında yapılan yaygın hatalar, kanal tedavisi sonrası yapılması gerekenler ve birçok farklı konuyu detaylı bir şekilde ele aldık. İlginç ve önemli bilgilerle dolu bu makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Kanal tedavisi nasıl yapılır?

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi, diş köküne kadar uzanan enfekte olmuş pulpa dokusunun tamamen temizlenmesi işlemidir. Bu tedavi, canlılığını yitirmiş bir dişin fonksiyonunu korumayı amaçlar. İşlem temel olarak hastalıklı pulpa dokusunun çıkarılması, kanalının tamamen temizlenmesi ve özel dolgu malzemeleriyle doldurulmasını içerir. kanal tedavisi ile diş, işlevini yerine getirebilir, ancak mine tabakasını besleyen pulpa olmadığından zamanla dişin solması ve zayıflaması normaldir.

Kanal Tedavisinin Tarihçesi ve Gelişimi

Kanal tedavisi, antik medeniyetlerde de uygulanan bir tedavi yöntemidir. M.Ö. 200 yılında Mısırlılar tarafından uygulandığına dair kanıtlar bulunmuştur,., 19. yüzyıldan itibaren ve özellikle 1970'lerden sonra modern yöntemler kanal tedavisinde yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Tedavinin başarısı, özellikle görüntüleme cihazlarındaki teknolojik ilerlemelerle önemli ölçüde artmıştır.

Diş Anatomisi

Kanal tedavisini daha iyi anlayabilmeniz için bu tedaviye dişin anatomisine bir göz atalım.

Dişin Yapısı

Diş anatomisi

Bir dişin esas olarak üç kısmdan oluşur: Mine, Dentin ve Kök.

Diş Minesinin Başlıca Özellikleri:

  • Mine, dişin en dış tabakasıdır.
  • Dişin beyaz rengi, minerallerle dolu olan mineden kaynaklanır ve ortalama bir kemikten beş kat daha sert bir yapıya sahiptir.
  • Mine kalınlığı, bulunduğu yere bağlı olarak 1 mm ile 3 mm arasında değişebilir.
  • Doğuştan kalın mine tabakasına sahip olan kişilerde diş çürüğü oluşması daha zordur.
  • Çürükler mineden dentine geçmediği sürece kolayca kazınabilir ve dişe büyük bir zarar vermez.

Dentin Tabakasının Özellikleri:

  • Dentin tabakası, minenin hemen altında bulunur ve gözenekli bir yapıya sahiptir.
  • Dentin bölgesi sarı renktedir ve minenin incelmesiyle birlikte dişlerin sararmasına neden olur.
  • Diş çürüklerinin dentin tabakasına girmesini yavaşlatmak için etkili bir diş bakımı gereklidir. Ancak, dentin bölgesindeki çürükleri tedavi etmek için cerrahi müdahale gerektirir.

Pulpanın İşlevi:

  • Pulpa, dişi beslemekle görevli sinirlerden oluşur ve kan hücreleriyle doğrudan temas halindedir.
  • Pulpa, diş köküne kadar uzanan kanalda bulunur ve dişi besler.
  • Çürük, pulpaya ulaştığında tüm kanalda enfeksiyona neden olur.

Pulpa Enfeksiyonunun Nedenleri

Çürük, mine tabakasını geçip dentin bölgesine ulaştığında, çürüğün pulpaya bulaşması genellikle iki yıl içinde gerçekleşir. Ancak beyaz renkli çürüklerde bu süre 6 aya kadar kısalır. Pulpa, yavaş bir hızla dentin içinde hareket ederek çürüğün ilerlemesini algılayabilir ve kendini diş köküne doğru çekerek koruyabilir. Bu dönemde hasta, çürükleri önlemek için çürük tedavisinden faydalanabilir. Ancak, pulpa enfekte olduğunda, kanal tedavisinin ilk belirtileri de ortaya çıkar. Pulpa sinir hücrelerini içerdiğinden, kişi basınç ve sıcaklık değişikliklerini hissedebilir, bu da kanal tedavisinin ilk belirtileridir.

Kanal Tedavisinin Belirtileri

Hastalar, kanal tedavisine ihtiyaçları olup olmadığını belirleyemezler, ancak semptomları fark ettiklerinde diş hekimine başvurabilirler.

Tedavi İhtiyacını Gösteren Belirtiler

Kanal tedavisi, şiddetli ağrı ve sıcak-soğuk yiyeceklere karşı artan hassasiyet ile kendini gösterir. Bunların yanı sıra çiğneme sırasında ağrı hissi ve diş etlerinde kızarıklık da belirtiler arasındadır. Bu tür belirtiler yaşarsanız, hemen bir diş hekimine başvurmalısınız. Aksi takdirde enfeksiyon, diş kökünün ucundan çevre kemik ve yumuşak dokulara yayılabilir ve iltihaplı bir kese (apse) oluşturabilir. Apse, irin (bakteriler, ölü hücreler ve bağışıklık sistemi hücreleri) içerir.

Pulpa Hasarının Yaygın Nedenleri

Diş çürüğü, pulpa hasarının en yaygın nedenidir. Ancak, travmaya bağlı olarak diş kökünde oluşan çatlaklar ve kırıklar da pulpaya bulaşmanın nedenleri arasındadır. Ayrıca, dolgu işlemi sırasında yapılan hatalar (derin dolgu), sızdıran dolgular ve kalitesiz dolgu malzemelerinin ısıya neden olması da pulpa bulaşmasına yol açar.

Tanı ve Değerlendirme

Pulpa enfeksiyonlarının tespiti, teknolojik ilerlemelere rağmen diş hekimleri için zorlu bir süreç olabilir. Röntgenler, diş çürüğünün pulpaya etkisini göstermeyebilir. Dentin içerindeki bir çürüğün pulpaya belirli bir mesafeden de bulaşması mümkündür.

Radyografik Görüntüleme

Pulpadaki enfeksiyon, 3D röntgenler yardımıyla test edilir. Ancak, hızlı ilerleyen beyaz çürüklerin varlığında pulpa enfeksiyonu radyografik görüntülerde yansımayabilir. Bu gibi durumlarda, diş hekimi enfeksiyonu tespit etmek için bazı mekanik testler yapabilir.

Klinik Muayene

Dijital görüntülemenin yanı sıra diş hekimi, kanal tedavisini belirlemek için aşağıdaki testleri yapar:

  • İlk muayenede, diş, diş eti ve çevresindeki dokuların görsel özelliklerini değerlendirir.
  • Ayrıca, farklı diş bölgelerine baskı uygulanarak hassasiyet ve ağrı değerlendirilir.

Pulpa Canlılık Testleri

Pulpa Canlılık Testi

Pulpa canlılık testleri, pulpanın sağlıklı olup olmadığını değerlendirmek için yapılır. Bu testler şunlardır:

  • Sıcak ve soğuk uygulama: Dişin sıcak ve soğuk hassasiyetini belirlemek için ağzın içinden veya dışından diş yüzeyine sıcak ve soğuk uyaranlar uygulanır.
  • Elektrikli pulpa testi: Bu test, dişin sinir dokusuna tepki verme yeteneğini ölçer ve dişin canlı olup olmadığını belirlemeye yardımcı olur.
  • Mekanik uyaranlar: Bu yöntemde diş hekimi, enfeksiyon alanını ve ağrılı bölgeyi belirlemek için dişin belirli bölgelerine vurarak enfeksiyonu tespit etmeye çalışır.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır? Antalya

Öncelikle diş hekimi, antibiyotik gerekip gerekmediğini belirler. Enfeksiyon diş köküne ilerlemişse veya apse oluşmuşsa, enfeksiyonun yayılmasını önlemek için hastaya önce antibiyotik verilmesi önerilir. Daha sonra kanal tedavisi şu aşamalarla devam eder:

Anestezi ve Ağrı Yönetimi

Kanal tedavisi lokal anestezi altında yapılır. Ancak, lokal anestezi ile ilgili bazı komplikasyonlar da vardır. İlk olarak, etkilenen bölgedeki pH değeri düşebilir, bu da özellikle apse olan hastalarda aşırı asidik bir ortam yaratır. Bu durum, anesteziklerin etkisiz kalmasına neden olabilir ve hastanın işlem sırasında rahatsızlık hissetmesine yol açabilir. İkinci risk, anesteziklerin apseden enfeksiyonu sağlıklı bölgelere taşıyabilmesidir. Bu gibi durumlarda, hastaya antibiyotik verilmelidir.

Kanallarının Temizlenmesi ve Şekillendirilmesi

Diş Kanal tedavisinde kanalın temizlenmesi

Bazı dişlerde sadece bir kanal bulunurken, azı dişleri gibi dişlerde üç hatta dört kanal olabilir. Ayrıca, diş yapısında kanal izlenimi veren ama aslında kanal olmayan delikler de vardır, bu da diş hekimini yanıltabilir.

Diş hekimleri, kanallarını bulmak, ölçmek, temizlemek ve doğru şekilde şekillendirmek için keşif aletleri, endodontik eğeler, elektronik apeks bulucular, röntgen görüntüleri ve transillüminasyon cihazları gibi çeşitli aletler kullanır.

Diş hekimi, kanalı açmaya en küçük eğe ile başlar. Açıldıktan sonra, kanal tamamen dezenfekte edilir ve sodyum hipoklorit ile tekrar tekrar temizlenir. Kanal temizlendikten sonra, pamuklu bir çubuk kanalın içine yerleştirilerek kurutulur ve geçici bir dolgu uygulanır.

Kanalların Doldurulması ve Sızdırmazlığı

kanalları temizlendikten ve şekillendirildikten sonra, gutta percha adı verilen özel dolgu malzemeleri ile doldurulur. Ardından, bu malzemenin enfekte olmasını önlemek için özel bir sealing malzemesi (bonding malzemesinden farklıdır) ile alan kapatılır. Tedavinin son aşamasında, bonding ile kanal sealing yapılır. Bu tedavi, dişi bir süre fonksiyonel olarak canlı tutmak için yapılır. Zamanla dişin zayıflaması ve renginin solması normaldir.

Kanal Tedavisinin Riskleri ve Komplikasyonları

Kanal tedavisi nasıl yapılır? Riskleri nelerdir?

Kanal tedavisi, en zorlayıcı diş prosedürlerinden biri olarak kabul edilir ve uygulama sürecinde birçok komplikasyon ortaya çıkabilir. kanal cerrahi işlemleri sırasında oluşabilecek muhtemel sorunlar şunlardır:

Olası Komplikasyonlar

Aşağıda kanal işlemlerinde sıkça karşılaşılan 11 farklı komplikasyonu inceleyebilirsiniz.

Kanaldaki Kırık Aletler:

Kanal tedavisinde, aletlerin kırılması ve kanalı tıkayarak organik maddelerin içeri girmesine engel olması mümkündür. Bu tür durumlar, kök ucunun kesilmesini veya dişin çıkarılıp implant yapılmasını gerektirebilir.

Kanalının Tıkanması:

Kanal açma sırasında, diş artıkları kanalın yetersiz yıkanması durumunda tıkanabilir. Bu durumda, tıkanmış kanalı açmak için çeşitli kimyasallar kullanılabilir. Ancak, tespit edilemeyen tıkanıklıklar, yetersiz dolgu nedeniyle enfeksiyon riski oluşturabilir.

Basamak Oluşumu:

Kanalının şeklini doğru analiz etmek, kanal tedavisi için esastır. Eğeler belirli bir noktaya tekrar tekrar temas ettiğinde, o yönde bir basamak oluşabilir. Bu, dişin gücünü tehlikeye atar ve kanal uçlarının temizlenmesini ve doldurulmasını zorlaştırabilir. Yetersiz doldurulan kanal tedavileri, tedavi sonrası başarısızlık riski taşır.

Geniş Kanal:

Kanal tedavisinde kanalın aşırı genişletilmesi, hemen olmasada zamanla dişin zayıflamasına ve kırılmasına neden olabilir. 

Kanal Ucunun Delinmesi:

Kanal tedavisi sırasında aşırı uzun eğeler kullanmak, kanalının ucunu delerek, artıkların diş etlerinden temizlenmesini zorlaştırabilir. Bu artıklar, gutta percha yerleştirilmesini de engelleyebilir.

Delinmeler:

Kanal tedavisi sırasında herhangi bir bileşenin neden olduğu kök kırığına perforasyon denir. Bu delinmeler genellikle kanalın gerektiğinden daha fazla genişletilmesi sonucu ortaya çıkar.

Aşırı Dolgu:

Gutta percha'nın kesilmesi gereken uzunluktan daha uzun kesilmesi sonucu aşırı dolgu meydana gelir. Böyle bir durumda uygulama alanı griye ve ardından siyaha döner.

Yetersiz Dolgu:

Yetersiz dolgular, gutta percha'nın olması gereken uzunluktan daha kısa olduğu dolgulardır. Kısa bir gutta percha, zamanla bonding malzemesinin dişe aşırı baskı uygulamasına ve kırılmasına neden olabilir.

Yetersiz Temizlik (İrrigasyon):

Diş hekimi, sodyum hipoklorit ile kanalı tamamen temizleyemezse, kanalda mikroorganizmaların kalma riski oluşur. Ayrıca, iyi temizlenmeyen kanaldaki artıklar, tedavinin ileride başarısız olmasına yol açabilir.

Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı ve Rahatsızlık Nasıl Yönetilir?

Kanal tedavisinden sonra hafif ağrı ve rahatsızlık hissetmek normaldir. Bu genellikle reçetesiz satılan ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. Diş hekimleri genellikle ibuprofen veya parasetamol gibi ağrı kesiciler önerir. Tedaviden sonra şiddetli ağrı devam ederse, hemen diş hekiminizle iletişime geçmelisiniz. Bu süre zarfında, ağrı bölgesinde kan basıncını azaltan buz terapisi ve yatarken başı yükseltme gibi rahatlatıcı önlemler uygulayabilirsiniz.

Diş Hekiminizle Ne Zaman İletişime Geçmelisiniz?

Tedaviden sonra keskin ve sürekli ağrı hissediyorsanız, en kısa sürede diş hekiminize başvurmalısınız. Bu belirtiler, altta yatan başka bir durumun veya enfeksiyonun işareti olabilir ve acil müdahale gerektirebilir.

Kanal Tedavisi Türleri

Kanal tedavisinin üç farklı uygulama türü vardır. Bunlar:

Birincil Kanal Tedavisi

Birincil kanal tedavisi, kanalındaki sorunları çözmek için bir dişe uygulanan ilk tedaviyi ifade eder. Bu işlem, pulpanın çıkarılması, kanalın tamamen temizlenmesi ve dolgu malzemelerinin yerleştirilmesini içerir.

Yeniden Tedavi

Yeniden tedavi, daha önce kanal tedavisi görmüş ancak yeniden enfekte olmuş veya sorun gelişmiş bir dişe uygulanan tedavi sürecidir. Bu işlemde, kanal önce açılır, ardından geniş bir şekilde temizlenir ve en son olarak organik malzemelerle doldurulur.

Apisektomi (Cerrahi kanal)

Apisektomi

Apisektomi, kanal tedavisinden sonra kök ucunda kalıcı bir enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan bir prosedürdür. Bu işlem, diş etlerini keserek kök ucuna erişmeyi ve o bölgede bulunan enfeksiyonu cerrahi olarak çıkarmayı içerir. Bu tedavi sırasında, kök ucunun bir kısmının kesilmesi gerekebilir.

Kanal Tedavisinde Kullanılan Malzemeler ve Teknikler

Kanal tedavisinin her aşaması, bu tedaviye özgü malzemelerin kullanılmasını gerektirebilir. Bu aşamalar ve kullanılan malzemeler şunlardır:

Eğe Aletleri (El Eğeleri, Döner Eğeler)

Döner eğeler ve el eğeleri, kanalları bulmak ve temizlemek için kullanılan aletlerdir. Motorlu döner eğeler, diş hekiminin kanalı temizlemek için en küçük boyutlardan başlayarak kullanılır ve yirmiye yakın farklı boyuttadırlar.

İrrigasyon Çözümleri

Kanalın mekanik temizliği tamamlandıktan sonra, diş hekimi kanalı kurutmadan önce özel çözümlerle birkaç kez yıkar. Sodyum hipoklorit içeren çözeltiler, bakterileri yok eder, organik dokuları çözer ve kanallarını dezenfekte eder.

Dolgu Malzemeleri (Gutta Percha, Sealers)

Gutta-Percha: Gutta-Percha, kanal tedavisinde dolgu malzemesi olarak kullanılır. Güneydoğu Asya ülkelerine özgü bir ağaçtan elde edilen ve insan sağlığına uyumlu olan organik bir maddedir. Bu malzeme kanala yerleştirildikten sonra bölgeye sealing uygulanır.

Sealers: Sealers, mikro sızıntıyı durdurmak ve kanal enfeksiyonunu önlemek için kullanılır. Tedavinin son aşamasında, diş hekimi kanala bonding uygulayarak kapatır. Kullanılan bonding malzemesinin sealers ile uyumlu olması çok önemlidir. Aksi takdirde, ileride tedavi başarısızlığına neden olabilir.

Kanal Tedavisinin Başarı Oranları

1465 hasta üzerinde yapılan 4 yıllık bir takip çalışmasında, kanal tedavisinin başarı oranı %86 olarak ölçülmüştür. Ayrıca, çalışmada yeniden tedavi işlemlerinde kanal tedavisinin başarı oranının %78'e düştüğü bulunmuştur.

Kanal Tedavisi ile İmplant Tedavilerinin Karşılaştırılması

Diş implantları, kanal tedavilerine kıyasla daha yüksek bir başarı oranına sahiptir ve 5 yıl içinde %95'e yakın başarı oranlarına ulaşır. İmplantlar ile kıyaslandığında, kanal tedavisi dişlere zarar vermeyen tedavilerdir. Ayrıca, implant cerrahisinin riskleri ve zorlukları göz önüne alındığında, kanal tedavisi daha güvenli ve kolaydır.

Kanal Tedavisine Alternatif Tedaviler

Kanal tedavisine en yaygın alternatif, implant tedavileridir. Diş ciddi şekilde hasar görmüşse veya enfeksiyon dişin tamamına yayılmışsa, dişin çekilmesi gerekebilir.

Pulpa Kaplama ve Rejeneratif Endodontik Tedaviler

Pulpa Kaplama: Pulpa kaplama, çürüklerin çıkarılmasının ardından hasarlı pulpayı onarmak için kullanılan bir tedavi prosedürüdür. Bu tedavi, pulpanın tamamı etkilenmediğinde, dentin ve enfekte bölgeleri hedef alır.

Rejeneratif Endodontik Tedaviler: Rejeneratif endodontik tedavilerde, enfekte pulpa, kanal tedavisinde olduğu gibi tamamen çıkarılır. Bölge dezenfekte edilir, sterilize edilir ve ardından kurutulur. Kurutma işleminin ardından, kanalına kan hücreleri gutta percha yerine yerleştirilir ve ardından kanal kapatılır. Ortalama bir yıl içinde yeni pulpa oluşması beklenir. Bu tedavi hakkında daha kapsamlı bilgi almak için Dr. John Ruhades'in kanalına başvurabilirsiniz.

Kanal Tedavisindeki İlerlemeler

Kanal tedavisinin geleceği

Teknolojik ilerlemeler sayesinde kanal tedavisinde lazer tedavilerinin yakın gelecekte daha yaygın hale gelmesi beklenmektedir. Pubmed'de yayımlanan 2024 yılına ait bir çalışma, yüksek güçlü lazerlerin çeşitli dalga boylarını hedef alarak operasyonel aletler olarak etkili olduğunu, düşük seviyeli lazerlerin ise pulpa iltihabını düzenlemede ve pulpa iyileşmesini teşvik etmede faydalı olduğunu ortaya koymaktadır.

Endodontide Gelecek Eğilimleri

Yakın gelecekte rejeneratif yöntemlerin daha çok kanal tedavisi içinde yer alacağını, az veya hiç cerrahi müdahale gerektirmeyen yöntemlerin lazer prosedürleriyle birleştirilebileği olası endodonti eğililimleri arasıdadır.

Kanal Tedavisi ile ilgili en merak edilen sorular ve cevapları;

Kanal tedavisi nedir?

Kanal tedavisi, kanalı enfeksiyonunu temizleme ve kanalını organik malzemelerle doldurma işlemidir. Bu işlem sonucunda dişi besleyen hücrelerin çıkarılması nedeniyle diş, fonksiyonunu korurken zamanla zayıflar ve rengini kaybedebilir.

Neden kanal tedavisine ihtiyacım var?

Çürük pulpaya ulaştığında, kanal tedavisi gerekli hale gelir. kanal tedavisi ile pulpa temizlenir ve dişin çekilmesine gerek kalmadan dişin işlevlerini yerine getirmesi sağlanır.

Kanal tedavisi ağrılı mıdır?

Kanal tedavisi, lokal anestezi altında yapılır. Diş kökünde apse veya ciddi bir iltihaplanma geliştiğinde, antibiyotikler kullanılarak bölge kurutulur. Dolayısıyla, tedavi tamamen risksizdir ve herhangi bir olumsuz etki yaratmaz.

Hangi belirtiler kanal tedavisine ihtiyaç duyulduğunu gösterir?

Hastaların, yaşadıkları semptomlara dayanarak kanal tedavisine ihtiyaç duyduklarını anlamaları neredeyse imkansızdır. Bazı durumlarda, diş hekimi bile radyografik görüntülemelerden pulpanın enfekte olduğunu fark edemeyebilir. Ancak, kanal tedavisi gerektiren birçok belirti vardır. En önemli belirti, hem sıcak hem de soğuğa karşı aşırı hassasiyettir. Ayrıca, diş etinde şişlik, kızarıklık ve diş renginde değişiklik gibi belirtiler de kanal enfeksiyonu sırasında sıkça görülür.

Kanal tedavisi ne kadar sürer?

Kanal tedavisi bir ila iki saat sürebilir. Çok köklü azı dişlerinde, tedavi süresi dişteki kanal sayısına bağlı olarak nispeten daha uzundur.

Kanal tedavisi fiyatı ne kadar? Antalya

Antalya kanal tedavisi fiyatı kliniğin bulunduğu konuma, kliniğin fiyat politikasına, hastanın ek tedavilere ihtiyaç duyup duymadığına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Kanal tedavisi başarısız olabilir mi?

Kanal tedavisi, her aşamada dikkat gerektirir. Bu aşamalardan herhangi birinde yapılan hatalar, tedavinin başarısız olmasına yol açacaktır.

Kanal tedavisinden sonra dişime nasıl bakmalıyım?

Kanal tedavisi görmüş dişler ölüdür ve zamanla güç ve canlılıklarını kaybederler. Bu nedenle, kanal tedavisi görmüş dişlere baskı yapacak sert nesneleri çiğnemekten kaçınmaları tavsiye edilir.

İşlemden sonra işe veya okula geri dönebilir miyim?

Kanal tedavisi lokal anestezi altında yapıldıysa, tedaviden birkaç saat sonra rutin yaşamınıza dönebilirsiniz. Genel anestezi altında kanal tedavisi gördüyseniz, anestezistinizin size ne zaman rutin yaşamınıza dönebileceğinizi söylemesi gerekecektir.

Kanal tedavisi ile ilişkili herhangi bir risk veya komplikasyon var mı?

Kanal tedavisinin yanlış uygulanması birçok riski beraberinde getirir. Bu risklerin çoğu, tedavinin başarısız olmasına yol açar. Ancak, yetersiz hijyen koşullarının mevcut olduğu veya aşırı anestezi uygulandığı durumlarda enfeksiyonun vücudumuza yayılma olasılığı da vardır.

Kanal tedavisi ağrıtır mı?

Kanal tedavisi sonrası ağrı yaşanması ve endodonti tedavisinin zor olduğu en önemli mitlerden biridir. Ancak bu tedaviyi değerlendirirken implant tedavileri ile kıyaslamak daha doğru olacaktır. Bir implant tedavisi için gerekli prosedürler göz önüne alındığında kanal tedavisi doğal diş yapısına zarar vermeden dişleri koruyan restoratif bir tedavidir. Aynı şekilde implant tedavisinde karşılaşılan riskler ve zorluklar göz önüne alındığında kanal tedavisi çok daha az risk barındıran ve daha kolay bir tedavidir.

Kanal tedavisi için bir klinik nasıl seçilmelidir?

Kanal tedavisi için deneyimli bir endodonti uzmanı olan bir klinik seçmelisiniz. Antlara Dental'de, alanında 25 yılı aşkın deneyime sahip olan son derece deneyimli endodontik uzmanlarımız tarafından kanal tedavinizi güvenle yaptırabilirsiniz.

İletişim Platformları

Antlara ile iletişime geçmenin üç basit yolu.

Ne zaman ve nasıl ihtiyacınız olursa olsun. Doğru tedaviyi bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Kliniğinizde ilk değerlendirme veya randevu için bize resimler gönderin.

Diş Sağlığınızı ve gülüşünüzü önemsiyoruz.

Antalya / Lara'da bulunan tam teşekküllü Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

İletişim Formu