Antlara dental whatsapp

Tüm Ağız İmplant Tedavisi Nedir?
Antalya

Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği - Lara, Antalya.

Komple İmplant Diş Tedavisi

Hasta tam dişsiz ise ya da ağzındaki dişleri işlevsiz ve çekilmesi gereken dişlerse hastaya komple implant diş tedavisi uygulanır.

Tüm ağız implant yaptıran hastaların çenesine 6 veya 8 adet implant yerleştirilir. Yerleştirilen implantların arasına sabit köprüler yapılır.

İmplant Ne Demek ?

Diş hekimliği alanında kullanılan implant vidalı diş olarak da adlandırılır. Eksik dişlerin yerine yapay dişler yapılırken diş fonksiyonlarının yeniden kazanılmasını sağlamak ve doğal dişe en yakın dişlere sahip olmak için implant diş tercih edilir. Çene kemiğine yerleştirilen titanyum vida yapay diş kökü görevi görür. İmplant üzerine ise taç şeklinde diş yapılır ve sabitlenir. Hasta implant tedavisi ile doğal görünümlü, ısırma, çiğneme kuvveti oldukça iyi olan ve çevresindeki doğal dişlerine zarar vermeyen dişlerine kavuşur.

Full Dental Implants before after image taken in Antalya
Dt. Dilek and her patients stands side by side after having dental implant operation

Tam Ağız Diş İmplantları

Yaş ilerledikçe çenedeki ve vücuttaki kemiklerde yoğunluk bakımından düşüş gözlenir. Bunun yanı sıra diş kayıpları da ilerleyen yaşlarda sık karşılaşılan bir durumdur. Diş kayıpları tedavi edilmediğinde hasta estetik güzellik sorunlarının ve çiğneme sorunlarına buna bağlı sindirim sorunları yaşar.

    Hareketli Protez Dişler (Takma Diş )

    Günümüzde hastaların çoğu bu sorunları yaşamamak için, halk diliyle takma diş, tüm ağız hareketli protez dişler kullanmaktadır. Oysa bu hareketli protezlerinde sebep olduğu sorunlar vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Hareketli protezlere alışmak zordur.
  • Hareketli protez diş kullanan hastanın yaşa bağlı olarak ortaya çıkan çene kemiği dokusundaki kayıplar devam eder.
  • Takma diş bulantı refleksi yapabilir.
  • Protezin sabitlendiği bir diş kökü olmadığı için yeterli kuvvet uygulanarak çiğneme yapılamaz.
  • Protezin koku yapma ihtimali yüksektir.
  • Tüm ağız implant:

    İmplanta engel olacak sağlık sorunu olmayan tam dişsiz ya da ağzındaki dişleri işlevsiz kalan hastalara uygulanır. Tedavi hastaya hem diş fonksiyonlarını yeniden kazandırır hem estetik güzellik katar. Günümüzde sıklıkla tercih edilen bir tedavidir.  Bu tedavinin faydaları:

  • Full ağız implant dişlere alışmak kolaydır.
  • Diş kökü görevi gören implantlar sayesinde hasta kuvvetli bir çiğneme fonksiyonuna kavuşur.
  • Hastanın çene kemiğindeki kemik kaybı implantlar sayesinde durdurulur.
  • Tüm ağız implant dişler doğal dişler gibi basit bir bakım gerektirir. Günde iki kez fırçalamak, düzenli diş hekimi kontrollerine gitmek diş bakımı için yeterlidir.

Tam dişsiz ağızlarda implant tedavisi uygulanırken kemik kaybı fazla olduğunda kemik grefti işlemi yapılır. Bu durumda tedavi karmaşıklaşır ve tedavinin tamamlanma süresi uzar.

İmplant tedavilerinde önemli olan bir başka nokta ise diş hekimin alandaki başarısı ve deneyimidir. Deneyimli diş hekimlerinin yapacağı tedaviler elbette daha uzun ömürlüdür. İmplant tedavilerimiz hakkında fikir edinmek için tüm ağız implant yaptıranların yorumlarını okuyabilir fotoğraflarımızı inceleyebilirsiniz.

Ücretsiz Randevu Tam Ağız Diş İmplantları

Antalya'da tüm ağız diş implantı tedavisi için aşağıdan ücretsiz randevu alabilirsiniz.
20+ yıllık diş tedavisi deneyimi, profesyonel hasta hizmetleri...

Ücretsiz Randevu

Full Dental İmplant Diş Tedavisi Nedir?

Diş hekimleri çeneye konumlandırılacak implant sayısını belirlerken hastanın çene kemiğinin kalitesini ve yoğunluğunu, kaybedilen doku miktarını, estetik gülüşü dikkate alarak belirler.

Çenede hiç diş kalmamışsa veya kalan dişlerin çekilmesi gerekiyorsa tam ağız diş implant tedavisi uygulanır. Bu yöntemde hastanın çenesine 6 veya 8 adet implant yerleştirilir ve bu implantlar arasında sabit köprüler kullanılır.

Hastanın çene kemiği dokusu yetersiz ise hastaya All on Four tedavisi uygulanabilir. Ancak kemik dokusu yeterli ise all on 6 ya da 8 implant tedavisi tercih edilir. Çünkü bu tedavilerde implant sayısı fazla olduğu için hastanın çiğneme baskısını karşılayacak daha çok yapay diş kök olur. Bu da full dental implant tedavisinde hasta için daha kuvvetli bir çiğneme fonksiyonu kazanmak anlamına gelir. Hastanın daha kuvvetli çiğneme yapabileceği azı dişlerine sahip olmasını sağlar.

İmplant yerleştirirken implantların çap ve kalınlıkları kullanıldıkları bölgelere göre farklılık gösterir. Estetiğin önemli olduğu üst ön çene bölgesinde daha dar ve daha ince implantlar tercih edilirken, çiğneme baskısının çok olduğu çenenin arka tarafında daha kalın ve daha geniş implantlar tercih edilmektedir.

İsviçre kalitesi olan Straumann , 60 yıllık deneyimiyle implantolojide dünya lideridir. Antlara Dental'de tüm ağız implant yaptırarak, 25 yıllık deneyimli diş hekimleri ve ortodontistler ile bu yüksek kaliteli diş implantlarına siz de sahip olabilirsiniz.

Tam Ağız Diş Tedavisi Öncesi Yapılması Gerekenler?

Diş hekimi tedaviye başlamadan önce bazı tetkikler ister. Bu tetkikler tedavi sonrası riskleri en aza indirmek için büyük önem taşımaktadır. Bu işlemler:

Kan Testi: Kan testi, diş hekimlerinin hastanın diyabet ve yüksek tansiyon gibi sistemik hastalıkları olup olmadığını belirlemesine olanak tanır.

Ağız Muayenesi: İmplantların nereye yerleştirileceğini ve uygun boyutlarını belirlemek için ısırma, oklüzyon, diş etleri ve alveolar kemik yapısı analiz edilir.

Röntgen ve BT Değerlendirmesi: Röntgen incelemesi kemik kalınlığının ve kemik kütlesinin belirlenmesine yardımcı olurken, CT (Bilgisayarlı Tomografi) kemik yüksekliğinin ve implantların tam yerlerinin belirlenmesine yardımcı olur.

Deneyimli ekibimizle tanıştıktan sonra hastalarımızın kliniğimize olan güveni daha da artmaktadır. Antlara Dental olarak oluşturduğumuz bu güveni sürdürmeye özen gösteriyoruz.

two women and one man stands side by side after visiting dental clinic in turkey

Tüm Ağız İmplant Diş tedavisi Nasıl Yapılır?

Komple implant diş tedavileri genellikle iki farklı doktor randevusundan oluşan 3 aşamalı tedavilerdir.

Aşama 1: Konsültasyon

Hastanın ağzının detaylı muayenesi yapılır. Panoramik röntgenler yardımıyla alt ve üst çenenin ölçüsü alınır. DT (Dental Tomografi) kemiklerin kalitesini ve anatomik kemik yapılarını belirler. CAD (Computer Aided Design) yardımıyla implantların nereye yerleştirileceği belirlenir.

Aşama 2: İmplantların Sabitlenmesi

İlk olarak hastaya lokal anestezi yapılır ve diş implantları için çenede oyuk açılır. İmplantlar yerleştirilir. Ameliyat sonrasında hasta geçici protezleri ile taburcu edilir. 3 ila 6 ay süren bir iyileşme süreci başlar. Bu dönemde implantların çene kemiğine tam olarak kaynaşmış olması gerekir.

Aşama 3: Daimi Dişlerin Takılması

Bu aşamada mock-up kullanılarak hastanın kalıcı köprü ve kuronları üretilir. İmplantların üzerine yerleştirilir. İkinci diş hekimi ziyareti olan bu aşama 1 hafta kadar sürebilir.

A dentist designing teeth for dental implant with dental instruments in her hands.

Tüm Ağız Diş İmplantlarının Faydaları

Komple implant diş tedavisi birden fazla eksik dişi olan hastalar için güvenilir bir prosedürdür ve iyi bir seçimdir.

Kemik Yapısı Korunur

Ağızda diş kaybı olduğunda, çene kemiklerinde de kayıplar olur. Buna bağlı olarak da diş etlerinde küçülme görülür. Diş etlerindeki küçülme hastaların görüntüsünü etkileyerek onları olduğundan çok daha yaşlı gösterir. İmplant tedavisi ile çenedeki kemik kaybının önüne geçilir.

Daha Genç Bir Görünüm

Tüm ağız diş uygulamaları, çene kemiğine verdiği destek ile hastalara çok daha genç bir görünüm kazandırmaktadır. Diş etlerinde küçülme ve yaşlı görünüm ortadan kalkar.

Doğal Dişleriniz Gibidir

Diş implantları doğal dişlerimize benzer. Doğal dişlerimizde olduğu gibi günlük yemek yeme alışkanlığı rahatlıkla sürdürülebilir.  Ağız ve diş sağlığı bakımları doğal dişlerdeki gibi yapılabilir.

Ücretsiz Randevu Tam Ağız Diş İmplantları

Antalya'da tüm ağız diş implantı tedavisi için aşağıdan ücretsiz randevu alabilirsiniz.
20+ yıllık diş tedavisi deneyimi, profesyonel hasta hizmetleri...

Ücretsiz Randevu

Tüm Ağız İmplant Diş Yaptırmanın Riskleri Var mıdır?

Full ağız diş implantı uygulamaları, özellikle kemik restorasyonu gerektiğinde karmaşık tedaviler halini alır. Deneyimli ellerde dikkatli bir tedavi süreci gerektirir. Bu tedavilerde gülüş tasarımı iyi belirlenmeli ve implantlar bu tasarıma göre yerleştirilmelidir. Yanlış yapılan tasarım kötü sonuçlar doğurur. Bu tedavi için estetik diş hekimliğinde tecrübeli iyi bir diş hekimi şarttır. Antlara Dental'de 20 ve 30 yıllık deneyime sahip estetik diş hekimlerimiz ve 25 yılı aşkın deneyime sahip ortodonti uzmanlarımız komple diş implant tedavisi olurken size eşlik edecektir.

Bu tedavi sırasında oluşabilecek en kritik riskler:

  • Enfeksiyon,
  • İmplant Reddi,
  • Sinüs Sorunları,
  • İmplant Çevresindeki Diş Eti Çekilmesidir.

Tam Diş İmplantlarının Başarı Oranı Nedir?

Tam ağız diş implant tedavileri uzun süre kalıcı tedavilerdir ve tedavinin başarı oranı da çok yüksektir. İşte bu tedavinin detaylı başarı oranları:

5 yılda %97 başarı oranı

10 Yılda %94 başarı oranı

15 Yılda %91 başarı oranı

dental implants befora after

İmplant Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar şunlardır:

  • Çok sert ve yapışkan gıdalardan kaçınmalısınız.
  • Normal dişlerinizle yaptığınız gibi fırçalamaya ve gargara kullanmaya devam etmelisiniz.
  • Gıcırdatma alışkanlığınız varsa diş hekiminizin tavsiye ettiği gece koruyucusunu kullanmalısınız.
  • Diş hekiminize 6 aylık periyotlarla kontrollere gitmelisiniz.

Tam Diş İmplantları Kimlere Yapılır?

Tüm ağız diş implantı yaptıracak olan kişiler bir takım özelliklere sahip olmalıdır. Tedavinin ilk şartı, hastanın genel sağlık durumunun iyi olmasıdır.  Bunun dışında implant tedavisi olmak isteyen hastanın sahip olması gereken bazı şartlar şunlardır:  

Diş Eti Sağlığı

İmplant tedavilerinde hastanın herhangi bir diş eti hastalığı olmaması gerekir. Bireyin diş eti hastalığı varsa öncelikle bu hastalık tedavi edilmelidir. Diş eti hastalığını tedavi edilmeden herhangi bir ameliyat yapılması hastada kemik enfeksiyonuna yol açabilir. Kemik enfeksiyonu da implant başarısızlığına neden olabilir.  

Kemik Yoğunluğu

Komple implant diş tedavisi için, hastaların implantları destekleyecek yeterli kemik yoğunluğuna sahip olması gerekir. Kemik yapısı yetersiz olan hastalarda All on four tedavi yöntemi ya da kemik güçlendirme (kemik grefti) ameliyatları tercih edilebilir. Bu ameliyatlar:

  • Kemik Büyütme
  • Bu tedavide kemik tozu ile güçlendirme yapılır veya hastanın vücudunun farklı bölgelerinden kemik parçaları alınır.

  • Sinüs Kaldırma
  • Bu tedavi sinüs bölgesinin alt kısmına kemik dokuları eklenerek gerçekleştirilir.

Tam Diş İmplant Tedavilerinin Çeşitleri Nelerdir?

Genel olarak iki farklı tam ağız diş implantı yöntemi vardır . Bunlar:

İmplantlarda köprü ve kron uygulaması: Bu yöntemde 8 implant üzerine kalıcı köprüler ve kuronlar yerleştirilir. 8 implant uygulanmasının zor olduğu durumlarda 6 implant üzerine kalıcı köprü ve kuron konulabilir.

Kalıcı protezlerin sabit implantlara bağlandığı diğer yöntem All-On-4 veya All On 6 olarak adlandırılır.

Antalya Diş Klinikleri arasında tecrübesi ve uzman diş hekimleri ile öne çıkan Antlara Dental, tüm ağız implant tedavisi başta olmak üzere birçok alanda sizlere kapsamlı hizmet sunmaktadır.

Zaman & Para Tasarrufu

tasarruf edin.

Zaman Tasarrufu

Para Tasarrufu

En güzel gülüşlere Antlara Dental ayrıcalığı ile sahip olmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm Ağız İmplant İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Komple İmplant Diş - Antalya

Aşağıdaki akordiyon menüden tüm ağız implant alanında sık sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Cevabını bulamadığınız sorular için çekinmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Komple implant diş tedavisi hastaya bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında yapılır, bu nedenle işlem sırasında hastalar diş aletlerinin titreşiminden başka bir şey hissetmezler. Ancak implantların yerleştirilmesinin ardından anestezinin etkisi geçtikten sonra bir miktar acı duyulabilir. Bu da deneyimli diş hekimlerimizin size reçete ettiği ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir.

Tam diş implant tedavileri etkili ve kalıcı bir çözümdür. Hastalarda yaşa ve dişsizliğe bağlı olarak görülen çene kemiği erimesinin durdurulmasına da yardımcı olur. Bu tedavinin ortalama ömrü süresi 25 yıl olarak kabul edilir. Oranlar ise şu şekildedir:

%97 başarı oranı: 5 yıldan fazla

%94 başarı oranı: 10 Yıldan fazla

%91 başarı oranı: 15 Yıl üzeri

Bir diş implantını maksimum ömrü boyunca kullanabilmek için doğru ve etkili diş fırçalama ve ağız bakımı ile elde edilebilir.

Diyabet gibi osteoklaza yol açan bazı hastalıklar da implantın ömrünü kısaltabilir.

Sağlıklı çene ve kemik yapısına sahip bir hasta için komple diş implant tedavisi iki aşamalı olarak uygulanmaktadır. İlk muayenede gerekli konsültasyon ve ısırma kayıtları alınır. İmplantlar için çenede delikler açılır ve implantlar yerlerine yerleştirilir. Genellikle hasta aynı gün içinde geçici protezleri ile evine döner. Bu tedavi sonrasında hasta en az 3 ay implantların çene kemiği ile tam olarak kaynaşması için beklenir.

Hastanın iyileşme süreci tamamlandıktan sonra kalıcı protez dişler, köprüler ve kronlar yerleştirilir. Diş kliniğine ikinci ziyaret, provaların başarısına bağlı olarak 5 gün veya bir hafta kadar sürebilir.

Diş hekimleri çeneye konulan implant sayısını belirlerken hastanın çene kemiği kalitesi ve kemik yoğunluğunu dikkate alır. İmplant sayısı belirlenirken hastanın diş eksikliği nedeniyle kaybedilen doku miktarı, ağız içi ve ağız dışı estetiği de etkili olur.

Sağlıklı bir çene kemiğine 12 adede kadar implant yerleştirilebilir. Ancak tam ağız diş tedavisi için her çeneye en az 6 implant uygulanmalıdır. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir tam ağız diş implant tedavisi için her çeneye 8 implant yerleştirilmesi daha iyi sonuç verir.

8 implantın 6 implanta göre en önemli avantajı diş hekiminin ağzı 4 ayrı bölgeye ayırabilmesidir. Böylece 8 implant ile her bir implant bölümüne uygulanan çiğneme basıncı önemli ölçüde azalır.

Dental implant tedavilerinin çoğu lokal anestezi altında yapılır. Hastalar lokal anestezinin etkisindeyken ameliyat sırasında her şeyi görebilir fakat acı hissetmezler. Ancak hastanın anksiyetesi fazla korkuları çoksa genel anestezi uygulanabilir.

İmplant tedavisinden sonra ağızdaki yaralar bir ila iki hafta içerisinde tamamen kaybolur. Bu süre zarfında diş hekimlerimiz bu yaraların iyileşmesini desteklemek için bazı ilaçlar reçete eder.

İletişim Platformları

Antlara ile iletişime geçmenin üç basit yolu.

Ne zaman ve nasıl ihtiyacınız olursa olsun. Doğru tedaviyi bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Kliniğinizde ilk değerlendirme veya randevu için bize resimler gönderin.

Diş Sağlığınızı ve gülüşünüzü önemsiyoruz.

Antalya / Lara'da bulunan tam teşekküllü Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

İletişim Formu