Vidalı Diş Antalya
İmplant tedavisi uygulanırken çene kemiğine implant vidası yerleştirilir. Ardından implant vidası üstüne yerleştirilecek diş tacı iki farklı yöntem kullanılarak sabitlenir. Bunlar:
Yapıştırma İmplant Diş
İmplant diş yapıştırma bir diğer adı da simantasyon implantdır. Burada tedavi aşağıdaki gibi gerçekleştirilir:
Çene kemiğine yerleştirilen implant vidası çene dokusu ile kaynaştıktan sonra diş tacı için ölçü alınır. Çene kemiği ile kaynaşmış olan implant vidası üstüne diş tacının yerleştirilebilmesi için abutment oturtulur. Abutmentin üstüne de ölçüye uygun şekilde hazırlanan diş tacı özel diş yapıştırıcıları kullanılarak yapıştırılıp, sabitlenir. Bu şekilde yapılan implant tedavisinde yapay diş kökü, abutment, diş tacı ile üç parça kullanılarak implant diş tedavisi neticelendirilir. Yapıştırma yöntemi implant tedavisinde kullanılan ilk yöntemdir. Bu geleneksel sistem diş kaplama tedavilerinde küçültülen dişin üstüne yapıştırılan kuronlar örnek alınarak yapılmıştır.
Yapıştırma İmplant Diş Dezavantajı Nedir?
Diş tacının abutmente yapıştırıldığı bu yöntemde yapıştırıcı, diş tacı dışına taşabilir. Diş eti dokusuna zarar verebilir. Komplikasyonlara neden olabilir. Bu dezavantajı nedeniyle yapıştırma implant yöntemi günümüzde pek sık kullanılmamaktadır.
Vidalı Sistem İmplant:
Vidalı sistem implantta ilk olarak çene kemiğine yapay diş kökü görevi gören implant vidası yerleştirilir ve vidanın çene kemiği ile kaynaşması beklenir. Ardından diş tacı yapay diş köküne vidalanır. Bu sistem implant dişin mukavemetini arttırır. Çünkü bu sistemde 3 ayrı parça ile değil 2 parça kullanılarak implant diş tedavisi tamamlanmış olur.
Vidalı Sistem İmplantın Avantajı Nedir?
Vidalı Sistem İmplant tedavisi uygulandığında herhangi bir nedenle dişe müdahale edilmesi gerekirse diş vidası özel ekipmanlarla çevrilerek çıkarılır. Gerekli müdahale yapılır ve diş tacı yeniden yapay diş köküne vidalanır.
Bu sistem sayesinde diş eti ile ilgili sorunlar yaşandığında da müdahale etmek kolaylaşır.
Peki o zaman Vidasız implant nedir?:
Vidasız implant Nedir?
İmplant tedavisinde çene kemiğine bir yuva açılır. Yuvaya, malzemesi titanyum olan vida şeklindeki yapay diş kökü vidalanır. Üstüne dişin (diş tacının) sabitlenmesi işlemi yapılarak tamamlanır.
Vidasız implant tedavisi uygulanırken vidalı implantta olduğu gibi çene kemiğine oyuk açılır. Titanyum implant açılan yuvaya yerleştirilir. Burada vidasız implant ile vidalı implantı birbirinden ayıran noktaya gelinir: Vidasız implant titanyum implant malzemesi çeneye vidalanmaz.
Vidasız İmplantın Avantajı Nedir?
Vidasız implantın avantajı: Yapay diş kökü (implant) çeneye vidalanmış olmadığı için zamanla vidalı implantlarda oluşabilecek gevşeme durumu yaşanmaz. Bu da implanta bağlı protez dişlerin de oynamasının önüne geçer.
İmplant diş tedavisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için sizlere dental implant, ya da all on 4, all on 6 sayfalarımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Vidasız implant iyi mi?
Vidasız implantın iyidir ya da kötüdür denemez. Hastanın vücut yapısı ve ihtiyaçlarına bağlı olarak hangi implantın uygulanacağına karar verilir. Diş hekiminiz muayeneye geldiğinizde size birtakım tetkikler uygular. Bu tetkiklerin sonucunda size uygun tedaviye karar verilir. Hastanın diş kökleri, kemik yoğunluğu, diş eti yapısı vidasız implant için uygun ise vidasız implant tedavisi uygulanabilir.
İmplant vidası gevşer mi?
İmplant vidası yüzey genişliği daha fazla olduğundan çene kemiği ile kaynaştıktan sonra kolay kolay gevşeme yapmaz. Nadiren bazı hastalarda implant vidası gevşemesi görülebilir. Bu durumda da hastanın vücudunda kemik erimesi olma ihtimali düşünülür.